• Pon-Pet 08:00h - 19:00h
    Sub 09:00h - 14:00h
  • +381 (0) 64 1412 111
  • Pilota Mihaila Petrovića
    70 A/1,Vidikovac(Rakovica)
    11090 Beograd

ORALNA HIRURGIJA

Genetske i stečene deformacije zuba , mekih i tvrdih tkiva usne duplje ostavljaju našim pacijentima komplikacije koje se ne mogu rešiti konzervativnim putem. Iz ovog razloga u različitim slučajevima, zahteva se praktikovanje oralne hirurgije.

Hirurške procese praktikuju naši lekari i u slučajevima terminalno obolelih, kao i zaostalih zuba. Ovde naša praksa nudi bezbolno vađenje umnjaka i ostalih impaktiranih zuba zahvaćenih brojnim komplikacijama.

Rešavanje akutnih i hroničnih upalnih procesa takođe jeste deo lečenja naših pacijenata oralnom hirugijom, savršeno preciznom i stručnom granom stomatologije.

Podizanje sinusa - Sinus lift

Sinusi su deo respiratornog sistema i lokalizovani su iznad gornjih bočnih zuba. Ukoliko se pacijent odluči za implantološko-protetsko rešenje zbrinjavanja bezubosti u bočnoj regiji gornje vilice jedno od najčešćih prepreka jeste smanjen volumen vilične kosti jer gubitkom gornjih bočnih zuba dolazi do atrofije i resorpcije(gubitka) kosti što nam otežava proces implantacije. Cilj zahvata je ispuniti sinusnu šupljinu biomaterijalom koji će vremenom okoštati te će činiti čvrste temelje za buduće implantate. Tako delimično ispunjen sinus biomaterijalom neće imati nikakve negativne uticaje na fiziološku funkciju sinusa i zdravlje pacijenta. Implantat mora celom svojom dužinom biti ugrađen u kosti. Zbog toga,zavisno od količine raspoložive kosti ugradnja imlantata može biti istovremena sa podizanjem sinusa(ako postoji bar mali volumen kosti) i odložena-nakon podizanja sinusa(nakon 6-8 meseci). Sinus lift se radi u lokalnoj anesteziji tako da je zahvat bezbolan. Po pravilu komplikacije nakon podizanja sinusa su vrlo retke,a postoperativno se može javiti blag otok koji traje dan-dva. Uspešnost operacije je preko 98%.

...